De Kiss it Forward van Elise van der Velde

Bij ons in huis zijn de taken goed verdeeld. Ik doe wat ik kan (vrijwel niets) en mijn man doet de rest (koken, wassen, stofzuigen, boodschappen, kinderen opvoeden).
En hoewel onze zwaar spastische zoon elke ochtend ‘mama’ roept, is het papa die dag in dag uit om 7 uur naar het hoog-laagbed sloft. Die hem op z’n rug draait, verschoont, wast, aankleedt, spierverslappers geeft en in de rolstoel tilt.

Ik smeer ondertussen boterhammen voor onze andere twee kinderen – laat ik mezelf niet helemaal weggooien. Maar het is papa die hen altijd naar school brengt en negen van de tien keer ‘s middags weer haalt.

Elke dag dank ik God op mijn blote knietjes voor deze gratis live-in Au-Pair waar ik ook nog aandacht, liefde en seks van krijg. En bedenk ik hoe ik bof ik dat geen van ons beiden de neiging heeft om bij de ander (of ons gehandicapte kind) weg te rennen. Want ook al gaan we er op onze eigen manier mee om – hij iets relaxter dan ik – we houden samen al 12 jaar lang ons spastische gezin draaiende.

Mijn #kissitforward? Die gaat naar alle zorgende ouders die het in hun eentje moeten rooien. En dat wonder boven wonder nog redden ook.

Elise van der Velde
Freelance copywriter, getrouwd en moeder van drie. Haar oudste zoon Ties (2002) is spastisch. Elise blogt over Ties op www.spastischkind.nl

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Related

Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Post Reply