Een dag waar je even niets hoeft uit te leggen

Het doel was duidelijk; een dag vol inspiratie, lucht, begrip en humor, voor zorgouders en andere betrokkenen. Zaterdag 13 juni was het zover,
de eerste ‘Kiss it Forward dag’ op een mooie locatie in Zeist.
Ik kan niet de hele dag uit eigen ervaring beschrijven. Ik blijf tot een uur of twee ’s middags om daarna thuis, in het gezin, weer bij te springen. Niet echt zoals vooraf gepland, maar hing al een beetje in de lucht en hoef ik hier vast niet verder uit te leggen. Dat hoef ik die zaterdag dus ook aan niemand uit te leggen. Op die dag geen goed bedoelde adviezen. Wel begrip en een luisterend oor, maar vooral ook ontspanning en plezier. Het laatste stukje dag volg ik thuis verder via twitter en ik ben niet de enige. Ook dat is Kiss it Forward. Iedereen die belangstelling heeft deelt mee, ook als je er om wat voor reden dan ook, niet echt bij kan zijn. En zo zijn er niet ruim dertig, maar veel meer mensen die met onze ‘Kiss it Forward dag’ meedoen.
Geen moment heb je het gevoel dat er iets van je verwacht wordt, al is er de hele dag van alles te doen. Workshops, verhalen maken, een echte ‘over de streep’, apps en leuke innovatieve speeltjes, creatief bezig zijn of gewoon in de mooie omgeving een wandeling maken. Het loopt zo soepel, dat je bijna zou vergeten dat de mensen van de vaste kern van Kiss it Forward hier al maanden mee bezig zijn. Fantastisch hoe we daarbij geholpen zijn door de bijdrage van, veelal kleine, bedrijfjes en instellingen. Met hun hulp werd de lunch een feest van vers en met aandacht bereid eten. De borrel een heus horeca-momentje op locatie. En na afloop een rijk gevulde goodybag waardoor je ook achteraf nog lang kan nagenieten. Bijzonder ook om dit in de fonkelnieuwe en prachtige locatie van de CP van Leersumschool in Zeist te mogen organiseren.

Maar de echte sponsors van deze dag zijn de ouders en andere betrokkenen die er waren. Delen kun je nu eenmaal alleen als er ook anderen zijn om mee te delen. Mensen die de moeite namen om opvang te organiseren of om voor dag en dauw in de trein te stappen. Veel moeders en een paar vaders. Volgend jaar trekken we vast weer wat andere vaders over de streep, al maken we daar bij Kiss it Forward ook nooit echt een ding van. Iedereen is bijzonder welkom, maar kom vooral ook als je er zin in hebt.

Wat hebben we van veel mensen gehoord dat ze er eigenlijk ook graag bij hadden willen zijn. Niet getreurd, volgend jaar een nieuwe kans, een nieuwe ‘Kiss it Forward dag’. Zet maar vast in je agenda, zaterdag 11 juni 2016.

Dikke kus namens team Kiss it Forward

Peter Vermeulen

Eerder gepubliceerd in het magazine van stichting Leven met Autisme

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Related

Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Post Reply